ЕКСКУРЗИИ

ЮЖНА АФРИКА и водопадите ВИКТОРИЯ

25 декември                                 София – Лондон – Кейп Таун
Полет от София до Лондон в 14.35 ч. с British Airways. Пристигане в 15.55 ч. Връзка за Кейп Таун в 19.20 ч.

26  декември                                   Кейп Таун
Посрещане на летището в 08.55 ч и трансфер до хотел Cape Town Lodge ***** (www.capetownlodge.co.za) или подобен. Настаняване в стандартни стаи след 14.00 ч. Полудневна екскурия до Кейп Таун и Тебъл Маунтин (зависи от климатичните условия). Билети за въжената линия, изкачваща се до Тейбъл Маунтин, се продават на място и не са включени в цената. По време на полудневната обиколка ще разгледате Замъкът – най-старата сграда в Южна Африка, градската градина, ще направите панорамна обиколка около сградата на Парламента, Общината и сградите, където роби са държани в пленичество. Следва историческия малайски квартал и Сигнал Хил с цветния район Бо Каап – област с богата история и ранообразие от културни етноси, известно с романтичните си калдъръмени улици. Обиколката Ви завършва с тур, представящ нагледно обработката на диаманти. Нощувка.

27 декември                                   Кейп Таун  - полуостров Кейп и Кейп пойнт
Закуска. Днес ви предлагаме еднодневна екскурзия с шофьор-екскурзовод на английски език до полуостров Кейп (Cape Peninsula) и Кейп пойнт. Макар че истинската разделна точка между Индийския и Атлантическия океани да е на около 150 км. на юг, нос Добра Надежда е безпорно едно от най-красивите места в Африка. Скалите на полуостров Кейп драматично се спускат във водата, така че неслучайно Кейп пойнт е най-посещаваното място в Южна Африка.
Пътят минава край прекрасни плажове (залива Кампс с високо извисяващите се 12 апостола, плажа Клифтън), спиращи дъха гледки, живописни малки рибарски селца. По желание на място можете да си купите билет за пътуване с лодка до Тюленовия остров.Полуостровът е едно от най-красивите места в Южна Африка и се простира от центъра на града до Кейп Пойнт. Следва най-очакваната част от екскурзията- природния резерват Нос Добра Надежда. След обяда в близкия ресторант (не е включен в цената), потегляте към селцето Саймън, известно с очарователната си  викторианска архитектура и плажа Boulders, където дървен мост отвежда туристите до мястото, обитавано от голяма колония от пингвини.  Връщане в хотела. По желание на групата – тематична “африканска вечеря” в местен ресторант.

28 декември                                    Кейп Таун  - тур до винопроизводителните райони
Закуска. Отправяте се към един от първите земеделски райони около Кейп Таун – Paarl, за красиви панорамни гледки от паметника Taal. Градът е разположен в подножието на група от гранитни куполи, от където идва и името му. Продължавате към винарна за информативен тур и за по-близък поглед върху тънкостите в процеса на създаване на вино. Следва град Franschoek, датиращ от 17 в, когато пристигат френските хугеноти. Построен като гурме столицата на Южна Африка, този чаровен град, в най-живописната долина, пази старинния си стил и чар. Разглеждане на паметника на хугенотите. Свободно време за обяд. На път за Stellenbosch минавате през прохода Helshoogte–в сърцето на южноафриканската винена индустрия, известно с красотата и културата си. Разходка в града по успоредни на канала улици, под сянката на гигантски дъбови дървета и изящно запазени исторически значими сгради. В това университетско градче кафенетата, галериите, антиквариатите са на всяка крачка, сред изобилстващата атмосфера на спокоен интелектуализъм и дух на винопроизводство. Ще ви бъде трудно да си изберете вино за дегустация  сред разнообразието от видове – включено е дегустиране в две имения, а ако остане време – и в трето (с доплащане).

 

29 декември                                   Кейп Таун – Йоханесбург – Пиланесбърг      
Закуска. Свободно време и трансфер до летище за полет до Йоханесбург. Посрещане и трансфер до национален парк Пиланесбърг. Резерватът се намира в северозападната провинция, в близост до Сън Сити. Разположен в кратерът на дълго съществувал вулкан, Пиланесбърг се нарежда сред най-големите резервати в страната и покрива площ от 55 000 хектара. С времето под въздействието на вятъра и водата се е образувал поразителен пейзаж с оголени скали, широки отворени пространства, залесени долини и храсти. В резервата ще откриете всеки бозайник в Южна Африка, както и „Голямата петорка” – лъв, слон, носорог, бик, леопард. Настаняване в Bakubung или Kwa Maritane Game Lodge **** (www.bakubung.co.za). Вечеря и нощувка.

30 декември                                   Пиланесбърг  
По време на престоя в резервата имате включени две сафари излизания. Тук имате шанса да зърнете на живо представители на цялото животинско царство – от А до Я. Разнообразие от традиционни видове обитава парка редом с много редки и застрашени представители като кафявата хиена, бързоногата чита, царствения самур; както и жираф, зебра, хипопотам и крокодил. Представителите на птичия свят също са широко застъпени с над 300 вида – някои от които са мигриращи, а други – постоянни обитатели. По желание  – възможност за еднодневна самостоятелна екскурзия до Сън Сити (регулярният трансфер е на цена ок. € 10 на човек в посока). Градът, предлагащ безброй опции за забавление и почивка, ще предложи достатъчно атракции за всеки. Известен в миналото като Меката на хазарта, днес Сън Сити привлича с обещанието и фокуса върху тоталното изживяване на африканския континент. Тук е рай за любителите не само на голфа, залаганията и хазарта, но и на спорта, водните паркове, гурме ресторантите, ездата. Сън Сити е изживяване, изцяло завладяващо ума – каквото и да си пожелаете, ще го откриете тук! Вечеря и нощувка в Пиланесбърг.

31 декември                                  Пиланесбърг –Йоханесбург – Водопадите Виктория            
Закуска и трансфер до Йоханесбург. Полет до Ливингстън. Пристигане, посрещане на летището и трансфер до Zambezi Sun ***/* (www.suninternational.com) или подобен. Добре дошли до един от трите най-големи водопади в света. Намира се на река Замбези, между Замбия и Зимбабве. Получава името си от изследователя Дейвид Ливингстън, който пътешества в този район през 1852-1856 год. Висок е между 90 и 107 метра и за него се счита, че е водопада с най-голямата водна завеса в света. Следва тур на водопадите от замбийска страна.

01 януари 2018                                             водопадите Виктория              
Закуска. Има около 40 вида екскурзии и занимания, които можете да изберете, да резервирате и платите на място в хотела. Описани от племето Кололо, живеещо в областта в началото на 19 в, като ‘Mosi-oa-Tunya’ – „Гърмящия дим”, водопадите са грандиозна гледка с внушаваща страхопочитание красота и величественост на р. Замбези, на границата на Замбия и Зимбабве. Нощувка.

02 януари 2018                                           водопадите Виктория – Йоханесбург – Лондон        
Закуска. Трансфер до летище за полет до Йоханесбург. Връзка за Лондон в 21.35 ч.

03 януари 2018                                             Лондон – София
Кацате в 06.45 ч. Полет за София (08.30-13.35).

Пакетна цена на човек в двойна стая                                                           2185 евро                          
Пакетна цена на човек в единична стая                                                       2860 евро          

 

Пакетната цена е формирана на база 14 участника и включва:

 • Самолетен билет София-Лондон-Кейп Таун -Йоханесбург –Ливингстън – Йоханесбург – Лондон – София;
 • 3 нощ. със закуски в Кейп Таун;
 • 2 нощ.  със закуски и вечери в Пиланесбърг;
 • 2 нощ. със закуски в Ливингстън;
 • Всички трансфери и турове, описани в програмата;
 • Водач;
 • застраховка.

Цената не включва:

 • лет.такси (подлежат на препотвърждение)      561 евро
 • виза за Южна Африка                                    84 лв
 • виза за Замбия                                               50 щ.долара (получава се на място)
 • такси излитане:                                               плащат се на място

Необходими документи за визи:

 • задграничен паспорт, валиден мин. 6 месеца след датата на връщане в България. Паспортът трябва да има най-малко 4 свободни страници за визи;
 • 3 цветни снимки;
 • Документи, доказващи финансови средства под формата на банкови сметки, извлечения от заплата, стипендии, медицинска застраховка или налични пари в брой, включително кредитни карти или пътнически чекове, които да могат да обезпечат разноските по време на планираното пребиваване на територията на Южна Африка.;
 • Попълнен и подписан формуляр за виза.